Ballyglass South, Co. Galway
Teachers:
Brighid Ní Náradaigh Cáit Bean Uí Standúin

1. (continued from previous page)
    gárdaí agus sgaoileadar sáor an priosúnac. Nuiar a bhí na gárdai inann lámh a cur ar a ngunnai sgaoileadar urcar agus mharuigeadar an priosúnac agus gortiugeadar fear eile.
    Ar na sráideanna bhíonns na h-áonaig ar siubhal acht amháin i gCaisleán Riabac ait a bhfuil páirc an aonaigh ann. San áit sin tá botháin beag agus feár istigh ann ag geata na pháirce agus ní mór do chuile duine réil a íoc ar gach beitidheach a díolanns sé agus tugann sé ticéad dóibh. Nuair a díoltar beitidigh de chuille sort tugtar bonn socair. Tugtar leat córóin ar bhúin agus sgilling ar cáoraigh agus sé pigne ar banb nó mar sin.
    Núair a bhíonns an marghadh déanta acu buaileann an ceannuighthéoir lámh an díoltóra lén a láim féin, agus uaireannta cuireann sé cómharta ar na beitidhigh le cré ruadh nó lé dóib. Cuirtear cre ruadh i gcomhnuidhe ar cáora agus uaireannta ar beithidhigh acht mhór mhór dóibh o tháobh an bhóthair.
        1. trade
    Máire Ní Caomhánaigh