Ballyglass South, Co. Galway
Teachers:
Brighid Ní Náradaigh Cáit Bean Uí Standúin

1. (continued from previous page)
    An oidhche in a dhiaidh sin bíonn damhsadh mór acha. Teigheann na buachaillí dreóilín go léir chuig teach comharsan. Teigheann agus tughann gach ceann acha builín arán leis nó cacha arán nó rud éigin leis, agus bíonn an damhsadh ar siubhal acha ar feadh na h-oidhche. Bíonn togha gacha bídh, agus rogha gacha dighe aca.
  2. Bíonn féastaí móra ag na daoine um an Nodhlaig. Bíonn athas an domhain ar na páistí sgoile már gheall ar na laethe saoire agus na féastaí móra agus bíonn siad ag comhramh na laetheannta go dtí an Nodhlaigh.
    Oidhche Nodhlag crochann siad a stocaí ar cois na leabhtan agus taghann Athair Nodhlag anuas an simléar agus cuireann sé a lán breagháin in a stocaí. Tosuigheann siad na ceithre míle fáilte an Aingil ar an
    Máire Ní hEigceartaigh
    Kilsallagh, Co. Galway