Ballyglass South, Co. Galway
Teachers:
Brighid Ní Náradaigh Cáit Bean Uí Standúin

1. (continued from previous page)
    mbíonn mí ádh orra. Acht sa bhfuigheadh siad airgheadh an domhain ní phósfadh siad Dia Sathairn már deirtear go mbíonn droch ádh ar an mbeirt a pósanns Dia Sathairn. Tá nós aca sálann a chur ar gach cáilin a bhíonns aosta taréis na h-inide chun go mbéad sí óg an bliadhain dár gcionn.
    In ár gceanntar nuair bhíonns faoí beirt pósadh, bíonn aithne aca ar a chéile bliadhain nó már sin roimh an bpósadh. Sochruigheann siad gach doibh féin agus má bhíonn athair an cáilín sásta an cáilin a thabhairt do'n fhear sochruigheann sé an t-spré agys infhuicheann sé talamh an fhír chun fhághail amach cé meid achra aige agus cé'n soirt talamh e. Annsin sochruigheann siad lá an phósadh.
    An lá in a dhiaid sin ghéibheann fear na báinnse litir ó'n Sagart agus an lá sin cheannuigeann sé an fáinne óir. An oidche sin ullmhuigheann siad suipéar ag teach an cailín. Bíonn cáirdí na mbeirte ann agus na comharsain is fearr leo. Bíonn gach sórt céoil ann agus na cailíní agus na buachaillí ag damhsad. Nuair éirigeann siad tuirseach bíonn féasta mór aca.
    Máire Ní hEigcheartaigh
    Kilsallagh, Co. Galway