School: Fearainn an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomnaigh

1. (continued from previous page)
    dhá cholann, agus go mbeadh go leor fola ag tidheacht as, chuirfeadh sé slánlus leis le h-aghaidh na fola a stopadh. Déanann daoine úsáid de cneamh le h-aghaidh eitinne. Cuirtear gráinne salainn air, agus ithtear fuar é. Déantaoi úsáid de le cur i mbeithidhighíbh inaghaidh an ghalra ar a dtugtar an ceathramhadh dubh. Sul ar tháinig an Blackleg Aids amach. Bláth bán a bhíonn air seo freisin. Tá luibh ann ar a dtugtar Meacan. Fásann sé in-áiteachaibh nach bhfuil saothruighthe le fada, agus má itheann caoirigh é caillfear ar an bpoinnte iad.
    Bríghid Ní Chongaile
    Eochaill, Co. Galway