School: Fearainn an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomnaigh

1. Glaodhtar bóthar an Duig ar an m-bóthar go Gort-na Capall mar bhídh uisce ann go minic Tá bóithrín GHORT Míchíl siar ón dug in-Gort. na gCapall , mar ba le fhear darbh ainm Mícheál na guirt a bhí timcheall air fadó . Tá Róidín na Tornóige ar chúl Ghort -na gCapall. Bítí ag dóghadh soil ann san t sean aimsir. Tá Bóthar an Ríogh nó an bóthar láir ag dul tríd lán an oileain .Rinneach é san dnach shaoghal. Bhíodh mná agus sin ag obair ar an mbóthar sin . Dá bhfanfach son duine san mbaile lá amháin bheadh air seachthmain a dhéanamh in a áit. Sin é an pionús achuintí sin. Sé an tainm a bhí ar "Boss" an bhóthair sin Coll agus Máintín ó h Íarnáin freisin . Ba ar Cillmhuirbhigh Máintín agus ba ar Gaillimh Coll . Ní fháigidír son pháigh san am sin . Tá Bóithrín na leice i bhFearann an Choince mar bhí leac ann san tsean aimsir . Bóithrín Cneige na gCárnán i n Gort na gcapall . Boíthrín na Chúl chanain i bhFearann an Choircean Bóithrín Pholl na luinge i bhFearan an choircean sneirin , mar tá an bóithrín ag dul síos go Poll na luinge ag an bhfainnge . Bóithrín craig na glocha miona .Is cuid de'n Bhóthar
        1. public infrastructure
    Mór Ní Fhátharta