School: Fearainn an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomnaigh

1. (continued from previous page)
    siad earraidhthe ar na sean-rudaibh, agus is amhlaidh a fhanann siad in aon teach amháin de'n chomharsanacht. Geibheann siad bídh insan tígh ina bhfanann siad ina gcodladh agus is de shiubhal a gcos a bhíonns siad ag imtheacht go minic.
  2. Glaodhann lucht siubhail go dtí na tíghthe tuairim uiar san mí. Ní h-iad na daoine céadna a thagann i gcomhnuidhe. Is as Conndae na Gaillimhe an chuid is mó acu; acht ní eol dúinn cad is ainm dóibh. Tagann lucht bailighthe sean-fhlainnín, olainn bhriste, agus fionadhach capaill. Tagann lucht glanta na similéar seachtmhain roimh an Nodlaig. Bíonn go leór earraidhe dhá ndíol acu. Tugann siad cuid de na earraidhthíbh ar na sean-phíosaibh flainnín, nó ar an olainn bhriste, nó ar an bhfionadhach
      1. people by social grouping
    Máire Ní Fhlaithbhearta