School: Fearainn an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomnaigh

1. (continued from previous page)
    le túirne mar bheadh roth an túirne ag dul timcheall, ná ag cniotháíl mar bheidtheá ag dul timcheall de réir mar bheidhtheá ag déanamh na lúbh. Duine a bheadh leigheas aige an tinneas fiacail, nó ar tinneas cinn, nó ar casbadha, nó ruadh ar a gcois; nó aon saghas tinneas eile ba dhá luan agus Céadaoin eastortha a mba cóir dhuit dul ag an duine sin a mbead an leigheas aige ar lá Bealtaine nó oidhche bealtaine ní ceart aon bheithidheach athrúghadh go dtí buaile eile. Ní ceart aon bheithidheach athrúghadh go dtí buaile eile. Ní ceart freisin ar lá Bealtaine aon uisce a chaitheamh amach ar an t-sráid. Ní ceart uisge a nighfeadh do chose ann san oidhche a chaitheamh ar an tsráid ó thuitim na h-oidhche.
    Máire Ní Fhlaithbhearta
    Pádraig Ó Flaithbhearta