School: Fearainn an Choirce (roll number 14532)

Fearann an Choirce, Co. Galway
Seán Ó Maoldhomnaigh

1. (continued from previous page)
    agus uimhrugheachta. Ní bhídís ag múnadh aon Ghaedhilge ann. Bhíodh leabhra Béarla aca. Bhíodh na páistí ag scríobhadh. Bíodh peanna dubhach agus páipéir aca le scríobhadh. Bhíodh stólta le suidhe ortha.
  2. Bhí sean-sgoil i bhFearann an choirce ag aon mhúinteoir amháin darbh ainm "John Corbett". Ba as Gaillimh é. Tuairim le céad bliadhan ó shoin a bhí sé. Ba teach suarach fuar gn teinidh é. Ba é an sóirt ceann a bhí air scraitheacha agus beagainín beag tuighe. Ba ó athaireachaibh na nGasúr a gheibheadh sé an tuighe. Ba ghasúr fhásta a bhíodh ag dul ann. Ní bhíodh aon leabhra béarla aca, act leabhra Gaedhilge, agus leabhra gráiméir bhéarla. Bhíodh uimhrigheacht dhá fhóghluim aca. Ba clocha a bhíodh mar suidheacháin aca. Is é na páistíbh a gheibheadh sé. Is i dteach gach páiste a bhíodh an múinteoir ar
        1. buildings
    Úna Ní Fhátharta