School: Cill Éinne (roll number 12340)

Cill Éinne, Co. Galway
Sr. P. Ó Domhnalláin

1. (continued from previous page)
    an bhean failthe roimhe agus dubhairt sé léi. "Seo duith an cliabh seo a thug do inghean dhom le tubhairt duit. Dubhairt sí leat a dhul go dtí an teach ar maidin agus go mbeadh féasta aice." Dubhairt sé freisin leis na daoine a chonnaic sé dul ag an féasta ar maidin lá-ar-na-bháireach. Dubhairt a bhean leis dul go dtí teach a máthar aríst agus a rádh léi teacht. Chuaidh sé ann agus nuair a bhí sé imthighthe cuir a bhean málaí ins an fuinneóig. Annsin nuair a bhí an fear agus máthair an cailín ag teacht ceap siad go mbí an cailín a bhí ann. Nuair a chuaidh siad isteach san teach ní raibh aon duine ann. Bhí bean an fear san mbhaile agus an bheirt eile beo aice an t-amh sin.
    Nuair a chuaidh a máthair abhaile bhí a inghean san mbaile agus bhí an athas uirthi. Agus maireadar go maith as sin amach.
    AT0311: Rescue by the Sister
    Máire Ní Fhlaithbheartaigh