Crumlin, Co. Galway
Cáit Ní Óbáin

1. Claoidhtear suan fial feart ar Áine ins an gcill seo go mbadh buaine braon glas go h-uaigh na gréige gréine gile. Ní h-aon sluaighte luaithe beannuighthe mise ná áineas airm glais dísge dúinn rúin creidimh.
    An bhfaca tú ariamh aon nidh ba náirighthe na folt mná Banaba, aghaidh caoin corpach, cum seang cumhartha, béal fomarsach focalach agus ceach fághailte ar chré nach iad seo na h-aitheannta cruadháilte diadháilte a chuir mise go h-aithne ar aon neach seo nach ngeiltear é go bráth.
    Níl éinne de chineadh na h-Éireann a deireas mo mhairfionn nach bhfuil fuasgailt dóibh idir ghlas agus gheibheann. Níl éinne a deireas mo mhairfionn ag dul in aghaidh na fairrge nach dtiocfadh aiste go slán sathach soineannta gan
        1. saints
    Máire Ní Fhaoithe