School: Cromghlinn (B) (roll number 12606)

Crumlin, Co. Galway
Seán Ó Donnchadha

1. (continued from previous page)
    bainbh. Tugann muid fataí agus mín bhuidhe agus bainne dóibh seó. "Furais, Furais," agus "Deoc, Deoc" a deireanns muid le na mucaibh, nuair a bíonns deoc, no biadh réidh dóibh.
    Tá capall amhain againn sa mbaile. "Rose" a tugtar mar ainm air. Treabheann sé an talamh san Earrach, agus foirseann sé freisin. Coirce agus féir a thuganns muid mar biadh dó.
    Tá gabhar ag corr feilméar san gceanntar séo, acht níl aon ceann againne. Deirtear to n-itheann gabar na luibheanna nimhneach a bíonns ag fás sa bhféarach, agus ní tagann tinneas na galar ar bith ar gabhar. Is ainmhidhte an bhradach é.
    Pádhraic Ó Laithmhe
    Crumlin, Co. Galway