Newtown, Co. Galway
Bean Mhic Conchoille

1. (continued from previous page)
    chuig an duine uasal teacht amach. Dubhairt seisean go raibh áit aige. Chuir an duine uasal a bhí ag fíadhach, na gadair isteach i sgioból ach ceann amháin, agus dubhairt sé leis an duine uasail eile go gcaitheadh sé an gadhar sin a thabhairt isteach leis. Tug sé isteach é. Gearr bhí síad istigh núair chuir sé fios air anuas, le dul súas san phárlús. Chuir an duine uasal a bhí ag fíadhach sgéal súas cuige, le rádh nach b'féidir leis dul súas muna leigeann súas an gadair in éindigh leis. Dubhairt an duine uasail a bhí súas go leigfeadh. Chúaidh síad súas agus bhí síad ag ithe is ag ól go dtí a h-aon déag a chlog san oidhche. Núair a bhí sé an t-am sin thosuigh an gadhar ag sianghail arís. Dúbhairt an duine uasal gur leis é an gadhar faoí, bhí an sionnach a bhí mé ag fiach ó maidin, tá sé annse[o] arís anocht. Dubhairt an duine uasail a bhí súas gurbh é sin "sionnach bán na nocht-gcos," agus ná mbeadh aon rún agat go mairbheochaidh tú é, ní marbhóchadh leó na mine an sionnach sin. Chuir síad "bheit" air nach mairbheóch na paca gadhair an sionnach sin. Dubhairt an duine uasail an raibh