School: Baile Nua (B) (roll number 9607)

Newtown, Co. Galway
Peadar P. Mac Conchoille

1. (continued from previous page)
    aoinne le feiceál annsin acht chonnaic sé fir ag rith isteach tre choill. Gláodh sé ortha agus bhi siad ag teacht in a h-áon is in a h-áon go dtáinig an t-áon duine dhéag. Nuair tháinig siad in aice leis níor aithin siad é. D'iarr sé ortha tuige nach n-aithníodh siad é agus dúbhairt siad leis gan a bheith ag magadh fúite, go raibh an leas deartháir caillte nuair nár tháinig sé chuca. Dúbhairt sé leo seas súas agus a gcuid éidígh a bhaint díobh agus na culath éadaigh seo a chuir ortha.
    Sin é an uair ar atheann síad gurbh é do bhí ann. Chuir siad na culaith éadaigh ortha ar fad. Dúbhairt an leas dearbhátar leo dul ar mharcuigeacht ar na capallaibh.
  2. Bhí sean fear ann fadó, é féin agus a mhac. Céard a thagadh isteach chuige acht fear óg ag teacht an trathnóna nuair a bhí an grian ag dul faoi. An dtiúbhraidh tú lóistín dhom go maidin a duine chóir, a deir sé. Cé a beadh ann acht Barr mach Sgológa na Féasóga Liaga. Tiubhrad agus daréag in éinfeacht leat. Sin é an rud go díreach atá agam ars a Barr Mac Sgológa na Feasóga Líata. Núair a bhí sé ag tarraint ar a náoi a chlog san
    AT0325: The Magician and his Pupil
    Pádraic Ó Bhrian