School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

1. Bhí fear fadó ann agus bhí sé an-bhocht agus ní raibh aon bhlas aige a thóigeadh a chlann, bhí sé lá amáin amuigh ag tóraidheacht oibre, agus casadh firín beag dó, a raibh bró ar a dhruim aige. D'fhiafhruig an firín beag dhe cá raibh sé ag dul, agus dubhairt sé ag tóraidheacht oibre. Dubhairt an firín beag leis go dtiubhradh sé dhó an bhró agus nuair a theastóchadh tada uaidh a rádh leis meilt ar son Dé agus Muire. Chuaidh an fear bocht abhaile agus áthas air. Nuair a chuaidh sé abaile dubhairt sé le na mhnaoi bráithlín a sgaradh amach ar an urlár agus leag sé an bhró ar an mbráithlín agus dubhairt sé leis an mbró airgead a mheilt ar son Dé agus Muire. Ba ghearr go raibh an fear bocht
    AT0565: The Magic Mill
    Pádhraic Ó Rathallaigh