School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

Ar a dul ar seóil dom ar maidin o ceann an róid le neart docais as mo bhádh nó ar rugadh éin fear óg racadh le spóirt go barr na gcrann. Lom mé an sgód is mé gá ghóil is níor ghéill sí dhó cé gair mór é an lá act sgaoil mé siar
    (2)
    Ar luadas an éin í is bí runac séidhte ag a chearn níor shín sí taob riamh le tuinn, is níor déarnadh í ó thús an tsaoghal act lá mór gaoithe is gac breag sheóil sí is í ag dul in cinn le cuadac an éin, tabair mo beannacht go Tir Niadh ag duar a croide is ná ceill orta é.
    (3)
    Act níl mé tinn céad glór do Críost má arideann an gaoithe go dtiocfadh mé. Act má d'imthigh rionnt go'n múin leis an tuinn nac ró-beag an brígh é ar grádh mo cléibh.
    Act mo thruaig coidce an fear tá shíos
      1. poetry