School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

1. Article an Chreidimh Chruaidh a tháinig chugainn ar cuairt ar uair ar mbás mar tháinig an tAingeal le sonas i gcluais na mná.
    Tamhairní Íosa faoi na bruinn is dubhlaigh sí síos do bhánrioghan uasal an asail bhinn.
    Tháinig an dá righ, tainig na trí righ faoi, trom, tuirse, ag sileadh deor.
    Níor itheadar greim, is níor bhlaiseadar do nídh, nó go dtáinig mach, agus gur tharraing an tuisce thríd an bhféar.
    Is maith an sagart é, is maith an baiste a rinne sé, bhaist sé Eoin, agus bhaist Eoin é ag tóigeal na srainteacha dá gceann. Mach Riogh ar Neamh dá gcuir le crann. Toigeál gach báidh díobh is dá gcuir sa gcré. An té déarfas Article An Chreidimh Chruaidh trí huaire ins gach lá beidh an Maighdean Mhuire ag comhradh leis trí lá sul a bhfuigh sé bás.
    Máire Bhreathnach
    Coill Sáile, Co. Galway