School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

1. Bhí fear ann fadó agus bhíodh sé an-chantalach nuair nach bhféadach sé pota óir a fhághail. Oidhche amháin bhí sé ag brionglóidibh go raibh pota óir ag droichead bhuidhe Luimnigh.
    D'éirigh sé ar maidin lá ar n-a bhárach agus d'ith sé a bhriocfásta agus bhuail bóthar gur shroich sé droichead bhuidhe Luimnigh. Chaith sé trí lá ag siubhal ar an droichead. An tríomhadh lá casadh fear air agus d'fhiafruigh sé de céard a bhí sé ag déanamh annsin le trí lá ag siubhal suas agus anuas. Bhí mé ag bríonglóidigh go bhfhuigheinn póta óir annseo gá gcaithinn trí lá ag siubhal suas agus anuas ar an droichead seo. Téirigh abhaile adeir an fear leis, agus ná géill d'aon brionglóidibh arís go deo.
    Máirtín Ó Niadh
    Coill Sáile, Co. Galway