School: Loch Con Uidhre (Lochán Iarthach)

Loch Conaortha, Co. Galway
Micheál Mac Aodhgáin

1. (continued from previous page)
    an domhain air an mbanrioghan agus mharbhuigheadh sí an cailín. Lá amháin diarfhuigh an bainríoghan den sgathán cé ba deise sa ríoghachth dubhairt an sgathán go bí an cailín beag. annsin chuimnigh an leas mháthair ar plan a dheanfhadh sí ag glanadh scairigh agus ag glanas somra í agus ní fhághadh sí éadhach deas chor ar bith. Lá amháin bhí an cailín amuigh agus bhí sí i na seasamh ós cionn tobar agus chula sí n héin ag rád go raibh sí ina seasamh ós cóirtobar draochtach agus rud ar bith a dearfhaigh si gheobhfhadh sí é. Diar an cailín
    AT0709: Snow‑White
    Áine Ní Bhriain