School: Loch Con Uidhre (Lochán Iarthach)

Loch Conaortha, Co. Galway
Mícheál Mac Aodhgáin

1. (continued from previous page)
    n-éadan an chailín an chailín i na g-codhladh ach níor thuit an t-súil a bhí i gcúl a cínn agus chonnaic sí sin an caoirín ag tabhairt rud lé nithte den chailín.
    Chuaidh an inghean abhaile agus dinnis sí don bhainríoghan go bfaca sí an chaoirín ag tabhirt rud lé niththe de'n chailín. Chuir an bhainrioghan iallach ar bhúistéir a bhí acu an caoirín a mharbhughadh agus an lá a raibh sí lé marbhughadh dinnis an caoirin don cailín go raibh sí fhéin lé marbhú indiú agus a cuid cnámha ar fad a criunú agus iad a chur sa tulán úd tháll Bhí a éileacht ar an gcailin criunnuigh sí na cnama ar fad a sgiob an gadar cnáim ceatramha uatha ach chuir sí an chuid eile sa tulán. An céad lá eile a raibh a cailín ag fosuigheadh
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Áine Ní Bhrian