School: Loch Con Uidhre (Lochán Iarthach)

Loch Conaortha, Co. Galway
Mícheál Mac Aodhgáin

1. (continued from previous page)
    "Má théigheann sé an fhaid sin" adeir an ceannaí "déanfaidh mise an rud atá mé féin a dhul a dhéanamh". Ansin sháith sé an fear eile agus bhí an t-airgead ar fad aige féin. Phós sé féin agus an bhean agus bhí siad chomh saidhbhir agus nár leigidís cead dá gclann aon duine a phósadh ach iad féin ag pósadh a chéile faitchíos go n-imtheochadh aon phighin den airgead uatha. Mhair an ceannaí agus a bhean ar feadh míle bliain agus ní leigfeadh siad dá gclann aon daoine a phósadh ach a bheith ag pósadh a chéile nó go raibh baite acu ann agus bhí an ceannaí agus a bhean ag maireachtáil agus duine acu ar 'chaon taobh den teallach. Ins an am sin sé an sórt deis taistil a bhíodh ag na
    Áine Ní Bhrian
    Peadar Ó Bhriain