School: Loch Con Uidhre (Lochán Iarthach)

Loch Conaortha, Co. Galway
Mícheál Mac Aodhgáin

1. (continued from previous page)
    sé isteach chuairtuigh se an teach ach ni fhuair sé bodairlin dimthigh sé leis abhaile agus é diombadach go leór ac geáll sé go dtiocfhadh sé amáireac. Is é an áit a raibh Bodairlin i bfolach faoi phota ag a mháthair an chéad lá agus an darna lá bhi sé suas sa similéir i na sheasamh ar an gcroch.
    An darna lá nuair a tháinc an fathach - mór bhuail sé an doras "Fú - Fá - Féasóg" adeir sé "Fágaim boladh an Éireannaighe bhreágach bhradach Is mór liom de greím é is beag liom dé dhá ghreím é níl fhios agam céard a dheanfhadh mé leis mar a gcuirfheadh mé de shéidóg sa n-aer é nó fé mo chosa sa lathach ach sgaoil amach chugam é nó go dtairnigh mé thríd na fiacla fada fuara é. Dosgail máthair Bhodairlín an doras dhó
    AT0327: The Children and the Ogre
    Aíne Ní Bhriain