School: Inis Niadh (roll number 11938)

Inis Ní, Co. Galway
Caitlín Ní Thuathaigh

1. Bhí fear ann fado agus bhí sé ag suibhal an bothar san oidhche . Conraich sé fear ag suibhal amach roimhe agus bhí cliabh aige agus solas istigh ann. Tosuig an fear ag suibhal go treán ag iarraidh teacht suas leis go bfeichead se an sort a bhi ann. Ach dá mbead sé suibhal ó sin ní tiocfadh sé suas leis. Is nuair a shil sé go raibh sé gar a beith suas leis leim an solus no go ndeacaich sé tuairimh is tri mile uaidh. agus ní bfacha sé é níos mo. Ach cuala sé ina deaidh sin gur fear a bhí ann a cuaid go dtí doras na bflaitheas is nar leigeadh isteach o ach tugadh do an solus is bhí sé ag imteacht riamh in a diaidh sin san solus ina láimh aige . ís baistheadh Seainín an laindhear air mar geall ar sin.
    Áine Nic an Ríogh
    Inis Ní, Co. Galway