School: Inis Niadh (roll number 11938)

Inis Ní, Co. Galway
Caitlín Ní Thuathaigh

1. Seo é an caoi a deintear maistreadh. Cuirthear barr an bhainne isteach sa gcuinneoigh cuireann siad an luithne sios sa gcuinneoigh. Annsin fagann siad an clar air. Cuireann siad an claibín ar bharr chláir na cuinneoighe cuireann siad an luithne suas agus sios go bhíonn sé deanta. Deirthear nac ceart aon rud a chaitheamh amach nuair a bhíonn an maistreadh dhá dheanamh, agus gur ceart splanc a cur faoi an gcuinneoig no rachadh na siodeoga leis an im. Má tagann duine ar lorg iasact do rud nac ceart é a thabhairt do go mbeadh an maistreadh deanta.
    Máire Ní Linneáin
    Inis Ní, Co. Galway