School: Inis Niadh (roll number 11938)

Inis Ní, Co. Galway
Caitlín Ní Thuathaigh

1. Chuaidh sean-fear agus sean-bhean go dtí an aonach lá agus cheannuigheadar bó. Dubhairt an fear a bhí ag díol na bó go raibh an oiread seo pionnta bainne aige. Nuair a chuadar abhaile bhí níos mó bainne ag an bhó ná mar a dubhairt an fear. Lá ar na mbárach chuaidh siad lé tuilleadh airgid chuig an bfear a dhíol an bhó. Bhí orra dul treasna garrdha casadh fear orra ach níor innis sé dóibh cé'n fear é féin agus dimthigh sé uathaibh. Nuair a bhí siad ag dorus an tighe bhí an fear ann agus dubhairt sé Ceannaidhe comh saor is fheadfas tú agus diol comh daor is fhéadfhas tú.
    Dubhairt an fear leó gur Dia a cuir é féin cucu lé comhairle a thabairt dóibh.
        1. saints