School: Inis Niadh (roll number 11938)

Inis Ní, Co. Galway
Caitlín Ní Thuathaigh

1. Bhí bean ann fadó agus bhí beirt fhear ag teacht le-ní a phosadh. Bhí ceann acu agus bhí culaith deas air agus an fear eile agus bhí culaith bréidín air. Ní raibh fhios ag an mnaoi cé acu a phosfadh si. Agus lá chuaidh sí amach agus bhí si in a mnaoi siubhail. Táinic si isteach go teach fóid agus ní raibh istigh ac sean bhean agus d-iarr si lóistín na hoidhche. Dubhairt an sean bhean go bhfagfadh si fhéin istigh i ac nach raibh fhios aice an bhfagfadh an fear istigh í. Tháinic an fear agus ualach fraoch aige. Fuair sé canna agus cuir sé sios cupla fata agus sgadán nuair a bhí siad bruithte tug sé dhá fata agus cloigeann an sgadáin dhó'n bean siubhail. Chuir si an dhá fhata agus
    AT1455: The Hard‑hearted Fiancée
    Seán Ó Fathartaigh