School: Inis Niadh (roll number 11938)

Inis Ní, Co. Galway
Caitlín Ní Thuathaigh

1. Bhí file ann fadó agus ní raibh sé ariamh ag faoisidín agus bhí stáisiún í dteach in Inis Níad fadó agus chuaidh sé chuigh an aifreann agus sé an píonus a thug an sagart dó nuair nár chuaigh sé chuigh faoisidín dul trí uaire timcheall na cruaiche agus lá amháin bhí sé ag deanamh cruac móna agus táinigh an sagart chuighe agus nuair a bhí an sagart í ngar dó chuir an fíle suas a chaipín in a láimh agus thosuigh sé ag rith timcheall na cruaiche. "Céard tá órt" adeir an sagart "no an fiadhán atá tú? Tanamh an diabhal" arsa an fear "nar dubhairt tú líom dul tímcheall ar an gcruaic. Ar cruach Padhraic" arsa an sagart. "Ó shil mé" arsa an fear "gur mo chruach féin adubhairt tú.
      2. poetry
    Maighreadh Ní Chonghaile