School: Doire Mór Iata (roll number 16599)

Doire Bhó Riada, Co. Galway
Hannraoi Ó Coinnigh

1. (continued from previous page)
    dhéanamh trí nó ceátair de laethe, sin mar a mbéid eadach le duine eile istig aige agus go gcaitheadh sé é dó beith faoi reir aige. Ní tugthar móran éadaigh aige agus bréidin féin agus figheann na daoine é sin iad fhéin. Fághann siad dhá dár ola nuair a bhíonn siad dá fhuigheadh agus annsin bíonn dár deas ar an mbreidin nuair a bhíonns sé fuíghthe.
    Ní churieann aon duine aon cineal éadaigh cúige an t-athuair act sean daoine le h-aghaidh iasoige agus bríste. Ní chuiread na buaillile buachaille oga san áit seo mar ní tugann sé aon déanamh deas orra agus ní chaitead siad iad.
    Fáighann siad a gcuid éadaig sa siopa agus bíonn siad déanta cheanna. Tá cuid de na daoine san ait seo agus agus tá siad fhein indon a gcuid éadaig dó dheánamh chomh maith le tailliúir agus is minic nuair a gheobhfaidh siad udhbán? brríste agus déanann siad féin é agus gearrann siad de cuid de na daoine é agus is furast dóib duine d'fhághail a d'fhualígheadh doibr é.
    Fuair mé an t-eolas seo ó
    Tomás Ó Cadhain.