School: Doire Mór Iata (roll number 16599)

Doire Bhó Riada, Co. Galway
Hannraoi Ó Coinnigh

1. Éadaig na h-áite
    Níl móran tailliuirí san bparraoiste seo act beirt. Comnuigeann fear acu istig i n=áit a dtugthar bun na h-ubann air agus níl fhiós am cé an t-ainm ata ar an áit a gcomnuigheann an fear eile act chuala mé ag dul tharm gur i -aice an chladaig a comnuigheann sé. Nuair a bheas culait éadaig agat le déanamh caitheadh tú an t-éada snaire cnaipe lionan agus do mhiósuir a thabhairt chuige cun a tige agus creid mise duit nuair a bheas an chulait réid go mbéidh sé satach daor ar an té is leis í. Ní diolann na tailliuirí aon eadach san teac act caithfear an t-eadac a thabhairt chucu un a tige agus an t-acar is fuide a beas sé dá
    Tomás Ó Cadhain