School: Doire Mór Iata (roll number 16599)

Doire Bhó Riada, Co. Galway
Hannraoi Ó Coinnigh

1. (continued from previous page)
    síos ann agus Colm Bideach a bhí mar ainm air. Sé an t-ainm atá ar na chocaibh binn Reamhair agus sé an ciall atá leis tá sé reamhar agus leathan. Tá ceann eile in aice agus sé an t-ainm atá air binn an t-saighdiúr mar thuit saighdúir leis fadó.
  2. Tá go leor boithre san aith seo agus sean bhoithre an chuidh is mó acu. Níl aon carr indhon imteacht ar aon cheann acu ach air an mbothair atá ag dul siar faoí an mbaile ach gach carr dhá dteigheann an bealach seo is ar an mbothar sin a ritheann sé. Tá an bothar sin déanta i bhfad roimh aimsir an chogaidh mar cluinneam na daoine ag caint go mbíodh na sgataí acu na seaseamh ar an mbothair faoí an mbaile agus sin é d'faghfaidh go raibh an bothair sin déanta an t-am sin.
    Sé na h-ainmeacha atá ar na sean bhóithre san aith seo. Sean Bhóithrín Mamin Bóithrín an Loighín an t-shlinnse agus an sean bhóithrín atá ag cross Bhothair Flinlisghin Bhí siad sin sa tír aimsir an
        1. public infrastructure
    Eibhlín Ní Mhaille