School: Doire Mór Iata (roll number 16599)

Doire Bhó Riada, Co. Galway
Hannraoi Ó Coinnigh

1. (continued from previous page)
    aca ag baine leis an gciunneog luithne agus caipin maide agus mór fada is seadh an luithne agus caitheadh tú a béit dá bhualadh síos is anois gó mbéid cosumlacht briseadh ar an mbainne.
    Nuair a bíonns an maistreadh déanta fághann an bhean mias admaidh agus nigeann sí le uisge fiuctaí é agus annsin tá dhá mhaide leathain acu agus togainn siad an tim den chuinneog agus deantar é do chuir ar an mbus agus annsin tughthar miosgan air.
    An bainne a biónns fághtha san gcuinneog tar éis an tim a thogail tughthar blathagh air agus usaidear é i gcoir aran agus le ol freisin. Obhruigeann go leor daoine go bfuil leigheas i mbainne gearr i gcoir niosthuigh agus pian cluaise dhá gcuireadh duine Corra Cearta trí h-uaire le baine gearr ar a cluais nó ar nisteog go n-imtheocadh an phian i n-imteacht trí leath uair.
    Eibhlín Ní Mhaille
    Pádraich Ó Máille