School: Loch Eidhneach (roll number 16007)

Loch Eidhneach, Co. Galway
Bríd M. Ní Chonaill

ar an asal agus cuireann siad na ciseán ar an asal agus ní ghortuigheann siad é.
    Sgéal
    Bhí fear ann fadó agus bhí triúr mac aige. Fear an dioganta a bhí ann. Ní fhacha sé ag obair ariamh gan a phaidrín a rádh. Air an maidín seo bhí deifir mór air agus dubhairt sé leis féin go ndearach sé a phaidrín ina garrdha. Bhí ar a dul treasna abhainn go dtí a garrdha. Chuaidh sé ar a ngluainead san ngarrdha agus dubhairt sé a phaidrín agus croch sé a phaidrín ar chloc a bhí san ngarrdha agus chuaidh sé féin agus a triúr mhac ag obair.
    D'oibrigheadar go raibh sé an deireannach trathnóna agus annsin
  2. Bhí fear ann fadó agus bhí triúr mach aige. Fear an dioganta a bhí ann. Ní fhacha sé ag obair ariamh gan a phaidrín a rádh acht an maidín seo bhí déifir mór air agus dubhairt sé léis féin go ndearach sé a phaidrín ina garrdha. Bhí ar a dul treasna abhainn go dtí a garrdha. Chuaidh sé ar a ngluainead san ngarrdha agus dubhairt sé a phaidrin agus croch sé a phaidrín ar chloc a bhí san ngarrdha agus chuaidh sé féin agus a triúr mhac ag obair.
    Brígíd Ní Standúin