School: Loch Eidhneach (roll number 16007)

Loch Eidhneach, Co. Galway
Bríd M. Ní Chonaill

1. Rinne bean an tighe cáca lá, agus chuir sí síos san oighean é le bácáil. Glaoidh sí isteach ar a mac Paidín annsin. Anois a Pháidín ar sise "tabhair aire maith don cáca seo, agus ar t'anam ná leig dó dóghadh. Tá mise ag dul sios go dti an tobar"
    Deanfaidh mé sin a Mhaim, arsa Páid. Rug an mháthair ar an gcanna, agus d'imthigh leí i gcoinne an uisce. Buacaill báire a bhí i bPáidín. Meas tú céard do rinn sé nuair bhí an máthair imthighthe? Dhruid sé anonn go dtí an cupord. Leag sé a lámh ar bhuidéal abhí ann. Rud eígin buidhe a bhí sa mbuidéal. Do bhí boladh láidir as. Dhoirt Páidín cúpla braon as an mbuidéal anuas ar an gcáca. Thosuigh an cáca ag at, agus
    AT2025: The Fleeing Pancake
    Máire Seóige