School: Dúnlocháin (roll number 13076)

Doonloughan, Co. Galway
Sorcha M. Ní Dhonnchadha

1. (continued from previous page)
    ann. Chonnaic sé plannc ag teacht isteach. Thug sé iarracht ar é a tharraint isteach acht d'éirigh tonn mór agus thug sé leis Padhraigh De Róisde agus an plannc. Nior chuala aon rud orra ariamh.
  2. Bhí long racáilte ag Carraig Cú Buidhe. Bhí sí lionta le ghreithidhe. Tá sé timcheall le cead blian o shoin.
    Thainic soitheac ag bhí sí lionta le admuid. Thainic sí isteac go Caorán Mor agus bhí na daoine ag tarrainngt admuid ar feadh trí mí.
    Tháinic long eile isteach i leac le Mairtín i Caorán Mor bhí sí lionta le grain buidhe agus bhí na daoune ag tarraingt grain ar fead míosa aisti. Bhí na Garda Cosanta ag caitheam urcar leithe agus marbhuigheadh fear. Thainic long go dtí Mannin freisin agus bhí sí lionta le fion.
    Bhí soitheach eile ag dul o thuaidh timcheall le cead blian o shoin agus bhí sí
    Máire Ní Fhlaithbhearthaigh