School: Dúnlocháin (roll number 13076)

Doonloughan, Co. Galway
Sorcha M. Ní Dhonnchadha

siad iad ag teacht.
    Bhí fear ag dul o Caorán Mór go Doire Gemleach lá amhain agus do tug sé a bádh leis mar bhí an lá go breágh tháinigh poll ar an mbádh agus bathadh é. Micheal Welsh a bhí mar ainm air.
    Bhí beirt fear ag snámh inaice le Innis Doghadh lá amhain bhí an lá ann breágh agus cuaid fear dar b’ainm Bal Ó Maille amac ann fhada agus ní raibh sé inann teact isteac agus bathadh é.
  2. Do bathadh fear ó Pollriabhach darbh ainm Bhal Ó Confhaola i n-aice le Innis Caorach ceann de na h-óilean atá amuigh ins an bfhairrge taobh thiar de Conamara. Tá sé timcheall le ceathracha bliadhna ó bathadh é. Bhí sé amuigh ag iasgaireacht lá garbh é féin agus a dearbrathair agus d'éirigh tonn mór agus d'iompuigh an bád thart orra. Bhí an fear ag iarraidh
    Máire Ní Laoidhe
    Mairtín Ó Máille