School: Dúnlocháin (roll number 13076)

Doonloughan, Co. Galway
Sorcha M. Ní Dhonnchadha

1. Ta trí tobair bennuighte ins ab bparóiste seo Tobar Cailín atá suidhte i gCaoran Mór Tobar na seacht Naoimh síos faoi Cnoc an Dúin i Sillbhresc agus Tobar Flainnin i n-Iorras Flainnín. Níl aon tor nó crainn ag na toibhrescha seo. Is talamh cnocach atá i n-aice an cuid is mó de na toibrescha seo. Teigheann a lán daoine ar turas chuig. Tobar Cailín ar an triomhadh a theigheas ann " Seacht Ár nathair" agus seacht " Sé do bheacha agus seacht " Glór do'n Athair, " Tugann siad leo seacht rudaí mar sin. Tugann na daoine abhaile a lár uisge beannuighte.
    Is maith agus is cumachtach Tobar na Seacht Naomh'
    Cuairt bean uair amair go dti é agus bhí páiste ar a dhruim aice nach raibh i ndon suibhal. Theall sí oí feín gobfanfadh sí ag an tobar ar feadh na huisve. Timcheall i lár na hoidhche thainigh éan' agus thuirling séanuas ar cosa and cailín big. Ar an bpoinnce bí an cailín indon suibhal agus cuadadar abhaile.
    Máire Ní Laoidhe
    Mairtín Ó Máille