School: Dúnlocháin (roll number 13076)

Doonloughan, Co. Galway
Sorcha M. Ní Dhonnchadha

1. (continued from previous page)
    againn. Nuair a bíos an feamain ag dul siar agus an fairrge ag dul aniar béid fairrge mórs agus aimsir cruaid againn. Nuair a bíos droc-aimsir ag teact bíonn dat dub ar antalam agus seasann an droc aimsir sgaram mair an t-a, sin. Nuair a bíos fáinne buioc tart timceall gréine bíonn baisteac air, Nuair a bíonn na lacain ag gragáil agus cearca ag piocad fad féin agus an frog ag gragail tá báisteac air. Nuair a feiceas muid sléibte Ciarraige ón áir seo tá báisteac air. Nuair a bíonn an suga ag tuirim go trom as an t-simléar deirtear annsin go bhfuil baisteac air. Nuair a bíonn an grian ag éirge bíonn an spéir dearg agus má teigeann an rud atá dearg suas insan speir beid an lá sin go bréag agus má teigeann sé síos béid an lá sin fliuc.
    Máire Ní Laoidhe
    Mairtín Ó Máille