School: Clochar na Trócaire, An Clochán

Clifden, Co. Galway
An tSr. M. Peadar

sé dom".
    Achar gearr in a dhiaidh sin thug an mac faoi deara gur tharraing a athair rud eicínt as a brollach agus gur leig sé faoi 'sa bhfairrige é agus ní raibh sé i bhfad ina dhiaidh sin nó gur dubhairt sé le na mac go raibh sé sásta anois agus gur airigh sé feabhas mór ar fhéin tar éis an méid sin bádóireachta. Sul dá ndeachadar i dtír b'éigean don mac a bheith ag iomramh síos is suas le ciumhas na trágha ar feadh tamaill mhaith ag cur i gcéill don athair go go raibh sé achar fada amach.
    Nuair do chuaidh siad i dtír thug an mac an sean fhear abhaile agus d'fhill sé fhéin go dtí an tráigh agus d'fhan annsin nó gur imthigh an taoille amach. Fuair sé stoca lán suas d'ór agus ní raibh a fhios ag an athair go dtí lá a bháis, ná an uair sin fhéin i dtaobh na beirte do h-impigheadh air.
    Máirín Ní Giobáin
    Clifden, Co. Galway