School: Clochar na Trócaire, An Clochán

Clifden, Co. Galway
An tSr. M. Peadar

1. (continued from previous page)
    siad go dtí Cuilleach chuaidh siad isteach i dteach an amadáin. Chonnaic an t-amadán ag teacht iad agus chuaidh sé agus d'innis sé dóibh gur mharbhuigh sé féin an duine uasal. Thug sé leis iad go dtí an áit a cuireadh an duine uasal agus nochtuigh an t-amadán ceann de h-adharchaibh.
    "An raibh adharch ar t-athair a dhuine uasal"? adeir sé. "A raibh ceithre cosa ar t-athair"? adeir sé. "A raibh iorball ar t-athair"? adeir sé. "Ní raibh" adeir an duine uasal agus d'imthigh sé leis agus ní cuireadh aon thuairisg ar a athair ó shoin.
    AT1600: The Fool as Murderer