School: Clochar na Trócaire, An Clochán

Clifden, Co. Galway
An tSr. M. Peadar

1. (continued from previous page)
    glan isteach ins an gcnoc agus cú 's marcach annsin ag féachaint uirthi. Nuair a thainniceadar ag an spota i lár an chnuic, ní raibh poll ná bealach isteach le fághail aca ann.
    D'imthigheadar abhaile agus iad tuirseach, traochta, tnáite indhiaidh 'n lae. Fuair an cú bás cúpla lá in a dhiaidh sin agus d'imthigh Oncall Uilliam go Meiriceá. Ba girrfhiadh draoideachta a bhi ann agus ba ins an gcnoc sin a bhí an Bruighean ag na sídeoga.
  2. Uair amháin bhí ar fhear leitir a scríobhadh dá mhac a bhí in Ameiriocá agus chuaidh sé go muinteoir chun an leitir do scríobhadh dó. Nuair a bhí an litir beagnach críochnuighthe ag an múinteoir d'fhiafruigh sé de'n fhear an raibh aon rud eile le h-innsint aige. Muise níl ars an fear, "ach abair leis mo leithsgéal a ghabháil mar gheall ar an droch-scríobhnóireacht."