School: An Clochar, B'l'Áthan Ríogh

Athenry, Co. Galway
An tSr. M. Treasa Ní Bhriain

1. (continued from previous page)
    duit fhéin beidh tusa in éinfeacht leo” adeir Watty. “Má theigheann siad-san amach rachaidh mise freisin acht tá mé a’ radh leat go bhfuil sean-phíce ar chúl an dhorais sa mbaile agam agus má cuireann tú na daoine as Ráth h-Árd amach cuimhneóchaidh tú go deo air” arsa Micil. D’iompuigh Watty agus dhún sé amach an doras. Chuaidh Micil agus na fir go léir abhaile. Maidin amárach chuala Watty gur caitheamh le Captain Tom Lambart, colseisear dó fhéin agus bhí faitchíos air na daoine a chur amach agus níor chuir sé amach ariamh iad.
    Nóra Ní Cadhain
    Athenry, Co. Galway