School: Carnán (roll number 14031)

Carnaun, Co. Galway
Tadhg Ó Riagáin

1. Tá sgeach mhór inaice an tighe seo againne. Sgeach léim saighdiúra a tugtar ar an sgeich seo agus ta sé ráidhte go bhfuil ór curtha fúithi. Na fir bolg a chuir an t-ór i bhfalach agus bheadh faitchíos ar na daoine aon bhaint bheith aca leis an ór sin.
    Tá clais mór i bpáirc inaice an tighe agus tá árdán in a lár. Tá sé ráidhte gur troideadh cath thart ar an áit sin agus gur cuireadh na saighdiúirí san áit sin. Tá sé ráidhte freisin go bhfuil ór san áit sin agus tá an áit clúduighthe le aiteann agus tá coiníní in a gcomhnuidhe ins an áit.
    Máire Ní Reachtuire
    Cashla, Co. Galway