School: Eoghanacht (roll number 12342)

Eoghanacht, Co. Galway
Mícheál Ó Flannagáin

1. (continued from previous page)
    sí iad. Bhí siad ag imtheacht nó go bhfaca siad solas agus chuaidh siad isteach sa teach. D'iarr siad lóistín na h-oichche agus fuair. Ar maidin lár na bhárach nuair a d'éirigh siad fuair bean an tighe sparán agus cúig phunt ann sa leabhaidh a raibh siad 'na gcodladh. D'fhiafraigh s
    e díobh ar chaill siad tada agus dúbhairt siad nár chaill acht thug sé an cúig phunt dóibh. Bhí siad ag imtheacht nó go bhface siad solus eile agus chuiadh siad sa teach agus fuaireadar lóistín na hoíche ann. Nuair d'éirigh siad ar maidin fuair bean an tíghe sparán agus cúig phunt ann sa leabaidh 'na rabhadar 'na gcodladh. D'fhiafruigh sí díobh ar chaill siad tada agus dubhairt siad nár chaill acht thug sí an cúig phunt dóibh 'na dhiaidh sin. Annsin thuigeadar cén buaid a bhí ag an gcroide agus bhí siad ag imtheacht mar sin go raibh neart airgid aca.
    Ó Sheán Ó Hárthaigh bungabhla. 64 iasgainre, a fritheadh an scéal seo. A mhac Pádhraic a scríobh síos é acht bhi tuilleadh leis. Ní raibh sa scríbhinn nuair a fuair Bridhid Ní fhlannagáin é acht an méid seo thuas.
    AT0567: The Magic Bird‑Heart
    Brighid Ní Fhlannagáin