School: Inis Oirthir (Inisheer) (roll number 13322)

Inis Oírr, Co. Galway
M. Ó Giolláin

1. (continued from previous page)
    marbh anois aige agus chuartaigh sé an teach fuair sé airgead na chruinne agus go leór aráin agus fuair sé capall bhréagh amuigh san stápla agus dimithigh leis abhaile sásta go maith bhuail sé ar an doras acht ní raibh a Mháthair indhon é oscailt dó. Bhí sé in gar don bháis lé ocrais. Fuair se cloch mór annsin agus chuir sé poll ann, annsin lei sé ag caitheadhmh giotai beaga aráin isteach aici acht ní raibh aon cheann ag dul cho fada léithí. Ar deiridh chuaidh giota beag isteach in a hucht agus bhí sí indhon a dhul ag chuile cheann indhiadh a chéile nó go dtáinig sí chuig an doras agus doscail sí dó é. Bhí an-áthas orraibh annsin agus le béilidhe mór acu agus mhairidir ar an t-airgead uaidh sin amach.
    AT0327: The Children and the Ogre
    AT0700: Tom Thumb