School: Baile an Churraigh

Ballincurry, Co. Galway
A. L. Ó Maoileannaigh

1. (no title) (continued)

Bhí rí in Éirinn fadó ó shin agus bhí aon mhac amháin aige.

(continued from previous page)
    seiseán. Tá ruamh oír agus ruamh airgidh ann agus bearfaidmís é an ruamh oír liom arís tá an ruamh airgidh ag an Lady ógh agus bheárfaidh mé an talam duith ar seiséan. Tig leath duine dhó chuir in-dhiaidh dhó cuidh bheitidhigh. Tá míse fadha go leór gá seoladh agus ná biodh aón faithsíos go mbháinfaidh aón ceó le bainth duibh. Maidin lá ar na bhárach d'ordhuigh sé peire capaill agus coisdhe all reidh dhó. Rachaidh mé anoís go bhfeicfidh mé m'athaír go h-Eireánn Líon sé an coirdh é suas le ór. Chir an duine uasaíl coisdhe óir agus peíre chapall leís agus é lán oir. Tiomháin sé leís annsín go dián géir agus go deifreach a each caol dónn leís a codladh gairgidhiach agus a claideamh soluis aír thaínigh se go sraidh a athaír. Cuír sé an each caol dónn ag dul anúas agus suas taobh amúigh go dtaínig a atáir