School: Leithrinn

Lerhin, Co. Galway
Seán Ó Labhradha

1. (continued from previous page)
    os cionn na súl. Rinneadar na málaí marsin. D'fhágadar cnapóg de'n turnip sáithte amach. Rinneadar an srón as. Fuaireadar sgian agus ghearradar poll fada le béal a dhéanamh. Annsin fuaireadar snáth, snáthad, méaracán agus síoda agus rinneadar culaidh éadaigh do'n bhábóig.
    Bhí cluiche eile ag na cailínibh beaga. CHuadar amach ins an bpáirc. Rinneadar lota ins an mballa. Bhailigheadar píosaí sean soithigh agus sean boscaí. Shocruigheadar iad ar an lota. Rinneadar siopa deas. Sheas cailín ins an siopa. Bhí sí ina Siopadóir. Tháinig na páistí eile chuice ag ceannacht uaithe. Dhíol an Siopadóir na hearraidh dóibh.
    Bhí cluiche deas ag na cailínibh beaga fadó. "Stacks" an t-ainm a bhí ar gcluiche sin. Chuadar go dtí carnán gainimhe. Thoghadar cúig clocha beaga. Bhí clocha an-bheag agus an-chruinn ag teastáil uatha. Annsin chuaidh beirt aca amach ins an bpáirc. Shuidheadar síos ar an bhféar. Thosuigheadar ag imirt. Thóg cailín amháin na cúig clocha ar bhos a lámh. Chaith sí suas iad. Nuair bhíodar ag teacht anuas rug sí ortha ar chúl a láimhe. Má theip ar an gcailín ceann amháin a bhreith air bhí sí amuigh, agus bhí na cúig clocha ag a compánach.
    Bríghid Ní Fhloinn
    Ahaun, Co. Galway