School: Leitre (roll number 16164)

Lettera, Co. Galway
Seán Ó Reachtaire

1. Lá fuar geimhridh bhí beirt buachaill ag dul ag sgoil le chéile. Bhí loch beag in aice na sgoile agus nuair shroicheadar an loch thugadar faoi deara go raibh leac-oidhre air agus shíleadar go mbéadh am acu le dul isteach ag sleamhnú go ceann tamaill. D'fhágadar a gcuid leabhar ar bhruach an locha agus chuaidh siad ag sleamhnú ar a ndícheall. D'éirigh leo go maith ar feadh i bhfad iad ag dul anonn as anall, suas as anuas an loch. Tar éis tamaill tháinig buachaillí eile an bealach sin agus chuaidh siad ag sleamhnú leo-san. Nach acu-san a bhí an spórt ag sleamhnú ag tuitim agus ag déanamh cleasanna.
    Ní raibh siad i bhfad ag sleamhnú gur
    Pádraic Ó Reachtaire