School: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. Galway
Pádhraic Ó Gleasáin

1. (continued from previous page)
    ann agus dubairt sé go ba é an fear a bfearr a caitheadh an cloc tar an aba go go mba é a bfearr. Rug Páidín de Burca ar an gcloc agus chaith sé siar tar an aba í. Rug Marcus O Cualain ar an gcloc agus chait sé aniar í agus thuit sí i mbruach na h-aibhne. Níl beirt fear dá bfuil ann annois in-an i a corruigh. Dob é Páidín an fear ba láidre. Cinn sé air Marcus an chloc a chur thar an abhainn.
    Sgéal faoi bean Cáilemail
    Bhí bean san áit seo fadó agus bíodh sí ag tabhairt comhairle do gach duine deirtar go raibh draodact aice. Bhí sí pósta ag saor báidh. Tháinig a dríotaír ag iarradh ar an saor bád a dhéanadh do. Dubhairt sí leis comhairle a glacad mar go mbáthfhad an bád é agus dubairt a dríotáir nach mbáthfadh Nuair a thosócad an saor ag déanamh an báidh déarfadh tú leis stopadh agus má théigeann na trí céad cípíni ar a mbeal fútha. Báithfear tú agus feicidh tú tuille. Cuaidh na cípíni ar a mbéal fúta agus rinne an saor an bád agus bathad an fear.