School: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. Galway
Pádhraic Ó Gleasáin

1. Bíodh go leor timpise ann fadó. Timceall is fice bliandhain ó soín anois do lasadh teach i Maoighnis. Ní raibh sa teach ach an Clan agus an mháthair. Táinig linneas éigin ar an mhathaír agus fair sí bás. Bhí beurt cailín agus beirt buachaill sa teach. Maidin amáin d'éirigh an mach agus agus bhí sé ag lasad páipéar ins an amáin sin bhíod gach bhó istid ins an teach agus nuair a lait an fear a bhp sa trac an páipéar úaid lás an féar a bhí fadí an bhó. Tóg an teach in a codhladh act an fear a chuaidh amach. Ní riabh síos ag na daoine a bhí na gcodhladh an raibh an teach ag lásad go raibh an leabhaid dhá lásad. Bhí duine aca na gcodlad sa ceisteanna agus do doghad é. Tá sé curtha sa garda tá carona cloc ar an sit a bhfuil sé curta.
    Nóra Ní Fhlaitbheartaigh