School: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. Galway
Pádhraic Ó Gleasáin

1. Ta se tamhall fada o bhi long ag teact o America. Thainig ceo mor nuair a bhi si aniar garr do Aran chuaidh si amu. Do bhi si ag imeact i gach ait agus gan iad ag teact garr don talamh.
    Do tainig storm mor agus bhi si ga cuir go gach ait. Do buaileadh faoi carraig mor i agus do briseadh na clair. Do bathadh cuid maith do na daoine. Chuaidh cuid acu suas ar an gcarraig agus dfhan siad ann ar feadh i bhfad. Do bhi siad ag glaodhac ach nior cualadh aon duine iad go cuapla la. Chonnaic fear iad agus chuaidh bad amach go dti iad agus togadh gach a raibh beo acu. Do thainig go leor daoine daoine caillte isteac ar an talamh. Ni raibh aon duine as an ait seo ann act daoine as tiortha eile. Do thainig go leor earrai isteac adhmad agus plur agus boscai do gach saghas earrai.
    Feichin Ó Flaithbheartaigh