School: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. Galway

25. An té is sia a bhíos ag ithe sé is sia a bhíos beó
    26. Is maith an t-ánnlann an t-ocras.
    27. Mar a bhfuil airgeadh i do póca buail bóthar is ná bí liom
    28. Sisiúr géar is bréidín gánn is fear gan chéill a chur i na cheann
    29. Ní truimidhe an loch an lacha. Ní truimidhe an cách a cian. Ní truimidhe an chaora a h-olann. Ní truimidhe an colainn ciall.
  2. 1. Is mhinic a chuaidh Tadg na buile tar an tuille go dána agus is mhinic thug an tuille Tadhg na Buile lé fánadh
    Is é an bhrigh atá leis an sean-fhocal seo ná beirt fhear a bhí ann fadó agus bidís ag rádh rudaí lé chéile acht lá amháin chuaidh Tadhg na Builte tar teach an tuile. Nuair a bhí sé ag dul tar an doras dubhairt sé. Is minic a chuaidh tadhg na buile tar an tuille go dána agus dubhairt an fear istigh, Is minic thug an tuille Tadhg na Buile lé fanadh.
    2. Is i na dhiaidh a feictear a leas do Eireannach
    Bríghid Ní Ceannabháin